הידיעה דורשת קרבה

אם חבר שלך יגיד לך "אתה רואה את הצמח הזה שנמצא בעירך 20 מטרים מפה? הוא נקרא "יערת הדבש" ויש לו ריח מדהים", בהנחה שאתה לא מכיר את הצמח הריחני, זה ידרוש ממך להתקרב אליו ולהריח אותו כדי להתרשם מהריח וליהנות ממנו, בין אם אתה מאמין שאכן יש לו ריח מדהים ובין אם אתה מטיל ספיק בדברי חברך ובכוונתך לבדוק את נכונות העניין בעצמך, כשלקרבה במקרה הזה אין כל תחליף והיא הכרחית לידיעת האמת. הריח מזין את הנשמה ומחיה את הנפש, ולכן לאחר צאת השבת אנחנו מברכים על עצי, עשבי או מיני בשמים ומריחים אותם לקראת סוף ברכת ההבדלה כדי לפצות על הנשמה היתירה שעוזבת אותנו עם צאת שבת המלכה לאחר שליוותה אותנו במהלכה. כמו הריח, גם המוסיקה היא מאוד רוחנית וגם כאן אנחנו נדרשים להתקרב למקור הקול או להגביר את העצמה במכשיר שמשמיע את השיר או המנגינה כדי לשמוע טוב יותר ולפעמים גם מכוונים כפתורים נוספים כדי לגרום לצליל להישמע מדויק ואיכותי יותר על מנת שזה יהיה ערב יותר לאוזניים הרגישות שלנו, ואם מקודם הפעלנו את חוש הריח כאן אנו מפעילים את חוש השמיעה.
אם כשמדובר בדברים רוחניים אנחנו נדרשים להתקרב כדי להבין, לחוות וליהנות מאותו דבר, קל וחומר שגם ובעיקר בכל הקשור לאהבת השם, יראת שמים ואמונה אנחנו צריכים לעשות צעדים רוחניים של ממש כדי להרגיש, להתענג ולדעת את השם יתברך מאחר ואין דבר רוחני, נעלה ונשגב יותר מעבודתו של מי שברא את העולם והוציא אותנו מעבדות לחירות בין יתר הדברים הבלתי נתפסים אשר עשה, עושה ויעשה.
זה יכול לבוא לידי ביטוי במעשה טוב, עמידה בניסיון, מצווה, תפילה או לימוד תורה, וכל צעד כזה מקרב אותנו יותר ויותר אל הקב"ה ובסופו של דבר אל מימוש המטרה העיקרית שלשמה כל אחד מאיתנו הגיע לעולם.

(נשלח ע"י ברוך עינב)