"שאו את ראש"

הדפסה הדפסה

אחרי מעשה פנחס, בורא עולם אומר לעם ישראל להלחם במדין, כמובן שהמלחמה היא אמיתית עם העם ששמו מדין, אבל בנוסף לזה יש מימד רוחני המבואר בחסידות, שמדין – זה אותיות קרובות למילה מדון – שהעם המדייני הביא על עם ישראל מדון ומריבה, וכדי לנצח אותו אנחנו צריכים להלחם למען אהבת ישראל.

ואיך עושים את זה? על ידי "שאו את ראש" – כאשר עושים סדר בראש, יודעים מי למעלה, מי הראש, כל אחד יודע את מקומו, ומשם נלחם למען האחדות ולמען ניצחום עם ישראל.

כולנו אהובים וכולנו יקרים לבורא עולם, אבל עלינו לשאת את ראש – לכבד את גדולי ישראל באשר הם מכל עדה וחוג, עצם זה שבורא עולם בחר בהם להנהיג את השבט שלהם – זה אומר לנו גם לכבד להוקיר.

(מאתר אתר ספר תורה ישירות מהסופר)

דברי תורה נוספים בקטגוריות של דבר תורה זה
  • פרשת המוספין
  • פרשת התמידין והמוספין כחלק מפרשיות המשכן שבספר במדבר
  • קח לך!
  • ברכת השלום
  • השיב את חמתי מעל בני ישראל
  • כֵּן בְּנוֹת צְלָפְחָד דֹּבְרֹת?!
  • גודל מעלת התשובה
  • https://www.vorts.co.il/wp-content/uploads/MagenDavidS1-e1367510016159.jpg לחצו כאן כדי להוריד את המודעה של וורטס! (230KB)
    רוצים לעזור? הורידו את הקובץ, הדפיסו ותלו על לוח מודעות ציבורי ליד בית הכנסת או בית הספר במקום מגוריכם, ועזרו לנו להפיץ את דבר קיומו של האתר לאנשים נוספים.