מדוע שבוע שחל בו לא ממשיך עד סופו?

הדפסה הדפסה

מדוע בעצם לא ממשיכים בדיני שבוע שחל בו ט באב מ-י באב עד ליום שישי באותו שבוע מעצם ההגדרה של "שבוע שחל בו"? וחשבתי בעה"י לומר שאפשר למצוא את אחת התשובות לכך במשנה: "אַל תַּעַשׂ עַצְמְךָ כְּעוֹרְכֵי הַדַּיָּנִין. וּכְשֶׁיִּהְיוּ בַּעֲלֵי דִינִין עוֹמְדִים לְפָנֶיךָ יִהְיוּ בְעֵינֶיךָ כִּרְשָׁעִים וּכְשֶׁנִּפְטָרִים מִלְּפָנֶיךָ יִהְיוּ בְעֵינֶךָ כְּזַכָּאִין כְּשֶׁקִּבְּלוּ עֲלֵיהֶם אֶת הַדִּין" (אבות א, ח), וגם כאן עצם חורבן ביהמ"ק ויום התענית שכולל בתוכו חמישה עינויים הופכים כל אחד מאיתנו לבעל דין שקיבל עליו את דינו וצריך להתיחס אליו כאל אדם זכאי מעתה ואילך.

(נשלח ע"י ברוך עינב)

דברי תורה נוספים בקטגוריות של דבר תורה זה
  • כבוד הבריות וענוות חכמים
  • קשה שבחורבנין - מתוך "איבה"
  • שיחה לצום גדליה
  • לימוד תורה בתשעה באב
  • טיטוס הרשע - וסודה של המנורה
  • 'זה אלפיים שנה שאנו ללא בית..'
  • צום י"ז בתמוז - שברים שאפשר לתקן?
  • https://www.vorts.co.il/wp-content/uploads/MagenDavidS1-e1367510016159.jpg לחצו כאן כדי להוריד את המודעה של וורטס! (230KB)
    רוצים לעזור? הורידו את הקובץ, הדפיסו ותלו על לוח מודעות ציבורי ליד בית הכנסת או בית הספר במקום מגוריכם, ועזרו לנו להפיץ את דבר קיומו של האתר לאנשים נוספים.